De afgelopen paar dagen was de vakbeurs Trendz te vinden in de evenementenhal in Gorinchem. Het is de beurs voor alles wat te maken heeft met sieraden, wonen, stationary en accessoires. Wij zijn hier natuurlijk even langsgegaan om te kijken wat de trends zijn van dit voorjaar en om inspiratie op te doen voor onze eigen producten.

 

Het was voor ons voor het eerst dat we naar een vakbeurs zijn geweest, dus van te voren wisten we natuurlijk niet precies wat we konden verwachten. Toen we binnenkwamen viel ons gelijk op hoe gigantisch groot de beurs was! Zoveel stands en zoveel mooie spullen. Een waar walhalla voor mensen als ons ;). We zijn gelijk rond gaan kijken om aan jullie te kunnen laten zien wat de trends zijn van dit voorjaar. Dus ben jij iemand die altijd volgens de laatste trends leeft, lees dan vooral verder!

 

Pastel

Er is geen twijfel over mogelijk. Pastel is de kleurtint van dit voorjaar. Niet gek natuurlijk, want pasteltinten zijn in feite gewoon voorjaar. Overal waar we keken, zagen we pastelgekleurde vazen, kaarsen en nog meer accessoires. Maar niet alleen daarin zie je pastel terug. Ook in de postkaarten, prints voor aan de muur en ook in de bloemen zagen we veel pastelkleuren. Erg mooi en het geeft je interieur meteen een fris gevoel!

Boom met witte bloemen, witte konijnen beelden, lampions
Voorjaarstrend: Pastel

Hout

Het hout verdwijnt voorlopig nog niet. Wat ons opviel was de hoeveelheid aan natuurlijke materialen. Er wordt veel gebruik gemaakt van hout in het interieur. Je ziet veel meubels van hout, maar ook accessoires worden van hout gemaakt. Denk hierbij aan houten kaarsenhouders, houten onderzetters en andere accessoires. Zo kwamen we ook deze leuke houten blokjes tegen met daarop een print of een tekst.

Houten blokken met afbeeldingen van hond, krab
Voorjaarstrend: Hout

Botanisch

De botanische trend gaat door. We zagen veel bloemen en veel leuke manieren om bloemen te presenteren. Daarnaast ook veel botanische prints op van alles. Kussens, kaarten, posters, inpakpapier. Noem een product en je vindt er dit jaar een botanische print op.

Hangende vazen met bloemen, tafels met vazen
Voorjaarstrend: Botanisch

Natuur

Uit de houttrend en de botanische trend heb je het misschien al kunnen opmaken, maar we gaan de natuur in dit voorjaar. We willen dichterbij de natuur staan en brengen het daarom in huis. In de vorm van bloemen, planten en prints, maar ook door middel van kleurgebruik. Er was veel pastel, maar ook veel natuurlijke kleuren. Denk hierbij aan het groen van de bomen, het bruin van de schors en de kleuren van bloemblaadjes. Waar de pasteltinten frisheid brengen, brengen de natuurtinten warmte in je huis.

 

Illustraties en quotes

Iets anders wat we veel voorbij hebben zien komen, zijn illustraties en quotes. De quotes zijn natuurlijk al langere tijd in Nederland, maar worden nu vergezeld door illustraties. Waar de quotes eerst met name op posters en kaarten te vinden waren, zie je het nu ook op accessoires, net als de illustraties. Een leuke manier om een persoonlijke touch aan je huis te geven!

Schaaltjes, bekers met egel
Voorjaarstrend: Illustraties en quotes

Dit is wat wij hebben gezien als de grootste trends voor dit voorjaar. Welke trends spreken jullie aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *