Nog een paar dagen en dan is het Moederdag. Wij zijn er al druk mee bezig om het weer een mooie Moederdag te laten worden en het leek ons leuk een aantal tips met jullie te delen.

Ontbijt

 

Ontbijt ideeën

 

Een goede Moederdag begint natuurlijk altijd met een lekker ontbijtje. Wat zijn nu de perfecte onderdelen van zo’n ontbijtje? Een vers croissantje kan natuurlijk niet ontbreken, want wat is er nu lekkerder dan wakker worden met een croissant die nog warm is! Vers fruit doet het ook altijd goed. In deze tijd van het jaar liggen de supermarkten weer vol met lekker zomerfruit, zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Je kunt ze natuurlijk gewoon zo neerzetten, maar ze zijn ook heerlijk om te verwerken in lekkere smoothie.

Verse sinaasappelsap worden de meeste moeders ook wel blij van, net als een lekkere kop koffie of thee (het is maar net waar je moeder van houdt 😉 ).

Verder ligt het eraan hoeveel tijd jij ’s ochtends wilt besteden aan het ontbijt. Er zijn heel veel broodjes en andere lekkere dingen die alleen even de oven in hoeven en dan heb je een mooie ontbijttafel vol lekkers.

Maar heb je zin om iets meer tijd te besteden aan het ontbijt, dan kan je natuurlijk ook zelf iets maken. Onze favoriete plek om recepten te vinden is Pinterest en we zullen een aantal lekkere ontbijtrecepten hier neer zetten.

Houdt je moeder van fruit en pannenkoeken? Dan zijn deze mini pannenkoekjes met fruit een goed idee. Ontbijt je moeder graag met yoghurt en muesli? Dan zijn deze muesli bakjes een leuke upgrade.

Nog ietsje meer werk, maar wel ontzettend lekker zijn scones. Wat dacht je van deze blueberry scones met een citroenglazuur ?

Of ga je toch voor een frisse danish? Die kun je zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Je kunt het bladerdeeg helemaal zelf maken, maar daar mag je wel veel tijd voor uittrekken. In de supermarkten heb je ook meer dan genoeg keuze aan bladerdeeg, vers of uit de diepvries. Dan hoef je het alleen nog in elkaar te zetten, af te bakken en smullen maar!

Aankleding

 

Aankleding door bloemen

 

Als moeders ergens van houden, dan zijn het wel bloemen. Verras je moeder met een mooi gedekte ontbijttafel die niet alleen gevuld is met lekker eten, maar ook met mooie bloemen. Je kunt kiezen voor leuke vaasjes met daarin kleine bosjes bloemen . Of ga voor creatief en maak zelf een bos bloemen, bijvoorbeeld van vilt, papier of cupcakes .

Taart

 

Taart en gebak

 

Gebak mag natuurlijk ook niet ontbreken! Er zijn veel winkels die rondom Moederdag mooie taarten en ander gebak hebben. Maar wil je zelf de handen uit de mouwen steken, dan zijn er meer dan genoeg mooie en lekkere recepten te vinden online. Een aantal van onze favorieten voor Moederdag:

  1. Taart met chocolade scherven en bloemen
  2. Eton Mess cake
  3. Strawberries and cream cheesecake 
  4. Kleine rabarber taartjes 
  5. Zomerfruittaart met citroen mascarpone crème 

Onze Moederdag

Maar wat gaan wij zelf doen voor Moederdag. Het plannen en bedenken ervan is al een tijdje aan de gang, want wij hebben altijd alles graag goed voorbereid 😉 . We gaan in ieder geval een mooie taart maken. Dit jaar maken we een Victoria Sponge cake, met een laag van Zwitserse room en plakjes aardbeien. Bovenop leggen we nog meer lekker zomerfruit, wat toefjes slagroom en in chocolade gedipte aardbeien.

Het ontbijt worden warme croissantjes, afbakbroodjes, cinnamon rolls en blueberry muffins. We moeten nog even kijken in hoeverre we alles zelf gaan maken, maar lekker wordt het sowieso. Lekkere thee erbij en een fruitsapje en het ontbijt is af!

Wat zijn jullie plannen voor Moederdag?

2 thoughts on “Tips voor een geweldige Moederdag

  1. Weet je wat ook ERG lekker is? Een afbakcroissantje in de lengte uithollen met een appelboor en vullen met een halve reep pure chocolade. Maar wat jullie maken is helemaal om jaloers op te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *