Een witte kerst is altijd waar iedereen het over heeft. Maar dit jaar gaan we niet voor een witte kerst. Een groene kerst, dat is de trend! Dit hele jaar zijn botanische accessoires trendy en dit gaat gewoon door met kerst.

 

Groen, groen en nog eens groen

Groen is de belangrijkste kleur voor een botanische kerst. Logisch, want wat zegt nou meer natuur dan de kleur groen. Het is niet alleen de kleur groen die belangrijk is. Ook het levend groen is deze kerst duidelijk aanwezig. Het liefst is alles echt groen, dus een echte kerstboom, kerststukjes gemaakt met echte planten en bloemen en verdere kerstversieringen gemaakt van echt groen.

 

Maar kunstgroen is natuurlijk ook altijd leuk om iets mee te doen. Het grote voordeel is dat je niet bang hoeft te zijn dat het dood gaat of bladeren loslaat of zijn kleur verliest.

 

Natuur

Botanisch is natuurlijk niet alleen maar groen. Het staat voor de hele natuur. Daarom worden kleuren als bruin en wit ook veel gebruikt voor een botanische kerst. Daarnaast is hout ook heel populair. Mooie houten hangers voor in je boom of houten kandelaars. In de boom kan ook meer dan alleen ballen. Wat dacht je van kerstornamenten in natuurlijke vormen, dus bladeren, dennenappels en dieren.

 

Botanische accessoires

Er zijn veel leuke accessoires te vinden in de botanische stijl.

 

1. Houten kerstboom 2. Sier decoratie vogel 3. Chocolade dennenappels 4. Hanger van eucalyptus 5. Pauwveer in een glazen hanger 6. Rozige kerstbal met een veer van glitters in een tint donkerder
1. Houten kerstboom, vtwonen, € 59,99 2. Vogel, vtwonen, € 6,99 3. Dennenappels, vtwonen, € 5,99 4. Eucalyptus, vtwonen, € 17,90 5. Pauwveer, De Bijenkorf, € 11,00 6. Kerstbal, De Bijenkorf, € 6,65

 

 

DIY botanisch

Voor botanische kerst kun je ook heel goed zelf aan de slag. Koop bijvoorbeeld doorzichtige kersballen en vul deze met leuke bladeren en takken. Of maak een kerstkrans, maar dan met bladeren, bloemen en fruit.

 

Links doorzichtige kerstballen met dennentakken, links kerstkrans met bramen/bloemen/bladeren
Links je eigen kerstbal, rechts een eigen natuurlijke kerstkrans

 

Er is veel mogelijk bij een botanische kerst. Houd jij ervan om je huis rustig te houden met kerst en ben je wel van een beetje landelijke stijl? Dan past de botanische kerst perfect bij jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *