Vandaag is het de dag van taal, kunsten en cultuur. Voor ons zijn deze drie dingen erg belangrijk en daarom vinden wij deze dag een goede reden om onze taal, kunst en cultuur tag te maken! Kunst en cultuur zijn namelijk belangrijke inspiratiebronnen voor ons en andere talen vinden we interessant om te leren begrijpen en ook te kunnen spreken. Daarom hebben we een aantal vragen bedacht en die gaan wij vandaag beantwoorden.

 

Wat je is favoriete kunststijl?

Lindsey: Mijn favoriete stijl is popart. Ik heb dat altijd al een leuke kunststijl gevonden. Op de middelbare school heb ik eindexamen gedaan in kunstgeschiedenis. Daar zijn natuurlijk alle stijlen aan bod gekomen, maar popart heb ik altijd het leukst gevonden. Toen er laatst een popart expositie in de Beurs van Berlage was, ben ik daar natuurlijk ook heen gegaan!

Gwenda: Ik vind het surrealisme een erg leuke kunststijl. Ik heb zelf kunstgeschiedenis gehad tijdens een studie en daar heb ik deze stijl altijd erg leuk gevonden. De klassieke kunst vind ik ook erg mooi om te zien.

Wie is je favoriete kunstenaar?

L: Oeh dat is een moeilijke. Roy Lichtenstein en Andy Warhol vind ik sowieso leuk, maar Salvador Dali en M.C. Escher zijn ook kunstenaars die ik erg interessant vind.

G: Er zijn er een aantal die ik leuk vind. Michelangelo Buonarroti, Gian Lorenzo Bernini, Roy Lichtenstein, Salvador Dali.

Wat is je favoriete kunstwerk?

L: De Venus van Milo. Het is geen popart, maar wel een andere periode die ik erg leuk vind, namelijk de oude Grieken. Ik heb zelf ook twee miniaturen van de Venus en een paar jaar geleden heb ik het beeld ook in het echt gezien in het Louvre in Parijs!

G: De volharding der herinnering van Dali. Mijn favoriete beeld is Apollo & Daphne van Bernini.

Wat is het eerste museum waar je bent geweest?

L: Dat weet ik niet zeker, maar ik gok op het Teylers Museum in Haarlem. Het is een van mijn eerste herinneringen aan een museum en ik kom oorspronkelijk uit Haarlem, dus dan denk ik dat het Teylers Museum het eerste museum is waar ik geweest ben.

G: Dat weet ik eigenlijk niet. Volgens mij het Teylers Museum in Haarlem.

Ga je vaak naar musea?

L: Niet vaak genoeg haha. Ik zou wel meer naar musea willen, maar het is toch meestal op vakantie dat ik musea bezoek.

G: Niet zo vaak als ik soms zou willen. Als ik op vakantie ben ga ik wel eigenlijk altijd naar een museum.

 

Beel van Apollo en Daphne, Het Louvre, Schilderij van Dali met klokken
Favorieten van Gwenda

Wat je is favoriete museum?

L: Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden staat zeker hoog op mijn lijstje. Het staat helemaal in het teken van archeologie en heeft dus veel Griekse, Romeinse en Egyptische vondsten. Daarnaast vind ik het British Museum in Londen ook erg leuk. Daar staat zo veel en ik heb ook nog lang niet alles gezien in dat museum. Daar hebben ze ook spullen uit de oudheid, maar ook uit heel veel verschillende culturen.

G: Louvre, British Museum en het National History Museum. Alledrie hebben ze prachtige spullen om te zien.

Hoeveel talen spreek je?

L: Echt goed spreek ik natuurlijk Nederlands en ook Engels. Daarna volgens Frans en Duits en sinds kort ben ik ook bezig met Spaans.

G: Nederlands, Engels spreek ik het beste. Duits en Frans gaan mij goed af. Spaans kan ik mij ook redelijk goed mee redden. Zweeds ben ik mee bezig.

Wat vind je de mooiste taal?

L: Frans! Ik vind het een hele mooi taal, helaas spreek ik het zelf nog lang niet zo heel erg goed. Daarna volgt denk ik het Spaans, maar dat kan ook komen omdat ik op het moment daarmee bezig ben haha.

G: Spaans en Frans vind ik mooie talen en het Estisch is ook een prachtige taal.

Welke historische periode vind je het interessantst?

L: De oude Grieken en Romeinen! Ik vind het zo fascinerend om te zien wat zij allemaal konden maken en bouwen zonder de technologie die wij nu hebben. Daarnaast zijn zij de grondlegger voor zo’n beetje alles, dus ik vind het erg interessant om te zien waar wij al onze kennis en vaardigheden vandaan hebben.

G: De Romeinen denk ik qua beelden en sculpturen. Zo gedetailleerd en met zoveel kennis van de anatomie. Wij hebben heel veel van hen geleerd.

Schilderij van een banaan, British Museum, Venus beeld
Favorieten van Lindsey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *