Een tijdje geleden schreven we al over ons favoriete land, Portugal. Het is een divers land en kent veel verschillende sferen. Deze sferen kun je weer gebruiken om je te laten inspireren op het gebied van kleur en dat is precies wat wij vandaag gaan doen. Aan de hand van kleurenschema’s proberen wij de sfeer van Portugal te pakken, zodat wij deze weer kunnen gebruiken voor onze creatieve projecten!

Algarve

Photo by Mélanie Martin on Unsplash

Voor de Algarve zijn we voor het strand gevoel gegaan. De zee heeft twee kleuren, de rotsen hebben mooie bruin tinten en de lucht is strak blauw. Hiervan hebben wij een kleurenschema gemaakt met mooie aarde- en zeetinten die je helemaal meenemen naar het Portugese strand.

Lissabon

Photo by Hugo Sousa on Unsplash

Lissabon kent allemaal gekleurde huizen en gezellige straatjes. Een van deze straatjes hebben wij gebruikt om de kleuren uit te halen. De pastel tinten en het felle rood hebben we gecombineerd met een rustige basis van crèmeroze en grijs. Door de neutrale kleuren springen de andere tinten er helemaal uit!

Madeira

Photo by Nikola Majksner on Unsplash

Madeira, het eiland van het groen. Daarom kiezen wij hier voor een meer botanisch geïnspireerde foto, maar waar toch ook de zee prominent in is, het blijft natuurlijk een eiland. Over het hele eiland is veel groen te vinden en mooie planten. Voor dit schema gebruiken we de paradijsvogelbloem, want die zie je veel op Madeira. Daarnaast springt het oranje van de bloem er mooi uit tussen het groen en blauw.

Sintra

Photo by Katia De Juan on Unsplash

In een overzicht van Portugal mag het kleurrijke Sintra natuurlijk niet ontbreken. Het paleis dat zo mooi uitkijkt over de groene omgeving springt gelijk in het oog als je Sintra bezoekt. Omdat het paleis midden in het groen ligt, gebruiken we ook de kleuren van het bos voor het kleurenschema, zodat de kleuren van het paleis mooi afsteken.

Alle schema’s laten de unieke karakters van de verschillende delen van Portugal zien. Houd onze blog in de gaten om te zien hoe je deze kleurenschema’s kunt gebruiken voor creatieve projecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *