Sinterklaas is weer weg, de pepernoten zijn op en de lichtjes gaan aan. Kerst is in aantocht! Daarom zijn wij inspiratie op gaan doen voor het meest gezellige kersthuis. De beste plek om dat te doen is natuurlijk bij de Intratuin.

 

Kerstboom

Er zijn weer veel leuke manieren om je kerstboom te versieren. We kwamen een hele chique boom tegen met gouden strikken en witte en glitter kerstballen. Heel leuk als je voor klassieke en chique kerstversiering gaat.

Kerstboom met gouden elementen
Chique kerstboom

 

Wat we ook veel zijn tegengekomen, zijn witgeverfde dennenbomen. Het wit geeft de boom een gezellig winters gevoel, helemaal perfect natuurlijk voor de kerstdagen. Op deze manier heb je sowieso een witte kerst in huis.

Kerstboom met wit gespoten takken en witte lampjes
Witte kerstboom

 

Houd je van glitters, dan is er ook genoeg te vinden! Gebruik dan vooral deze boom als inspiratie. Plaats er lekker veel lichtjes in en de boom glittert de hele dag.

Kerstboom met grote zilveren glitter ornamenten
Glitter kerstboom

 

Of ben je misschien meer van de zoetigheden. Dan zijn wij de perfecte boom voor jou tegengekomen. Volledig gevuld met allemaal lekkers. Van cupcakes tot ijsjes en van lolly’s tot donuts!

Kerstboom met cupcakes, taart en ijshoorn ornamenten
Zoete kerstboom

 

Buiten

Ook in de tuin kan het kerst zijn! Wat dacht je van deze kerstboom speciaal voor de vogels. Zij verdienen natuurlijk ook een feestje met kerst. Deze ‘boom’ kan je leuk in de tuin ophangen en is versierd met kerstballen en met vetbollen voor de vogeltjes.

Ijzeren ringen in de vorm van een kerstboom met roze kerstballen en vetbollen voor de vogels
Vogel kerstboom

 

We kwamen ook deze prachtige lantaarns tegen. Heb je bomen in je tuin, dan kan je deze lantaarns daarin hangen. Als het dan donker wordt, krijgt je tuin een hele gezellige en beetje een sprookjesachtige sfeer!

vershoud pot met lichtjes erin
Lantaarn

 

Botanisch

De botanische interieurtrend zet ook door met kerst. Er zijn allemaal leuk versieringen te vinden met planten en bloemen. Zo zagen wij hele leuke autootjes met een bloemetje erin en een grappig kerststukje met een kerstman in een houten karretje.

Boven plantenpotten met grijze kerstmannen, midden auto's met aanhanger als plantenpot, onder bak met een kerstman erin en dennentakken
Botanische kerst

 

Hout

Nog zo’n natuurlijk product dat ook tijdens de kerstdagen blijft staan. Wil je wel een kerstboom, maar heb je wat minder ruimte? Dan zijn er hele leuke te vinden gemaakt van hout. Versier ze leuk met kerstballen en lichtjes en je hebt een gezellige kerstboom die niet zo veel ruimte in beslag neemt.

Links Groot houten driehoek met latjes ertussen en een lichtslinger en kerstballen
Houten kerstbomen

 

Ook zijn er leuke accessoires te vinden van hout. Heb jij een sierladder in huis? Ook die kan je helemaal kerstig maken. Hang er lichtjes aan, slingers en wat leuke hangers en je ladder is in 1 keer een kerstladder geworden.

Ladder van boomtakken met een lichtslinger
Versierde sierladder

 

Er zijn ook leuke kerstprints en quotes te vinden. Deze zijn gedrukt op hout en brengt die kerstsfeer helemaal in huis!

Houten beschilderde planken met links een rendier en tekst Merry Christmas, midden een kerstboom met tekst Merry Christmas, rechts kleine kerstbomen met sneeuw en tekst Merry Christmas Happy New Year
Houten planken met een kerstprint

 

Heb jij een macramé plantenhanger in huis? Daar kan je een leuk klein kersttafereel van maken. Hang er een schijf van een boomstam in, leg er een beetje nepsneeuw op en wat leuke boompjes of huisjes met wat lichtjes en je hebt een instant kerstgevoel.

Doorsnede boomstam met een winter/kerst tafereel opgehangen aan een roze macramé geknoopte hanger
Versierde macramépot

 

Voor iedereen is er wel wat te vinden! Je kunt je woonaccessoires heel makkelijk ombouwen tot kerstaccessoires en er is natuurlijk ook meer dan genoeg te koop om van je huis een kersthuis te maken.

 

Wil je nog meer kersttips en inspiratie? Houd dan de komende weken onze blog in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *