Een vraag die wij vaak horen. Maar ja echt alles is handgemaakt. De vraag die meestal op dit antwoord volgt is dan: Vinden jullie dat niet een heleboel werk? Nee dat vinden wij niet. We maken alles zelf, omdat we het gewoon erg leuk vinden om sieraden te maken. Daarnaast hebben gekozen voor handgemaakte sieraden, omdat wij unieke producten op de markt willen brengen. We hebben een kleine oplage van elk sieraad en daardoor koop je bij ons iets wat bijna niemand heeft.

Technieken

Wat zijn nu zoal de technieken die wij gebruiken? Vooral in onze armbanden vind je veel geweven sieraden. Deze weven wij met de hand op een weefraam. Leuk werk, heerlijk ontspannend, ook al krijgen we vaak te horen dat mensen het ongelooflijk priegelwerk vinden. Maar daarom zijn wij er, zodat jullie het niet hoeven te doen ;). Er zijn ook een aantal sieraden die wij helemaal uit de hand weven, zoals hangers voor kettingen en oorbellen.

Daarnaast doen wij ook veel met macramé en knopen. We hebben friendship bracelets of festival bracelets, het is maar net de naam die je leuker vindt 😉 . Maar we hebben ook net een ketting gemaakt waarin macramé is verwerkt. Dus houdt onze webshop in de gaten, dan zie je die binnenkort wel voorbij komen!

Verder zijn wij ook bezig met wire work. Wij hebben ketting met een natuurstenen hanger, maar die hanger zetten wij eerst zelf in elkaar. We zoeken stenen uit die een mooie vorm hebben en daar omheen maken wij dan een netje van metaaldraad, het draad dat wij hiervoor gebruiken wordt ook wel artistic wire genoemd.

We gebruiken ook de ‘eenvoudigere’ technieken, zoals rijgen, kettelen en dan alles aan elkaar zetten met buigringen.

Altijd op zoek naar nieuwe technieken

We zijn altijd weer op zoek naar nieuwe technieken om te leren en toe te passen in onze sieraden. Zo zijn we nu het gebruik van fimo klei aan het onderzoeken. Als jullie nog tips hebben voor nieuwe technieken die wij echt eens moeten bekijken, laat het ons vooral weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *