We zitten nu al een tijdje in de intelligent lockdown en voorlopig duurt die ook nog even voort. De hele tijd in dezelfde omgeving zitten met toch stressvolle berichten uit de wereld doet meestal niet veel goeds voor je creatieve inspiratie. Wil jij weten wat je kunt doen om weer inspiratie op te doen, lees dan verder. 

Zoek voorbeelden op internet

Als je zelf even niks kunt bedenken is het internet je grootste vriend. Zoek leuke voorbeelden op bijvoorbeeld Pinterest of youtube. Van ongeveer elke creatieve hobby kun je daar wel tutorials of voorbeelden vinden. Dit is een leuk moment om iets nieuws uit te proberen, een techniek die je al een tijd wil leren of een compleet nieuwe activiteit. 

Photo by Charles Deluvio on Unsplash

Freestyle

Je kunt ook gewoon alles laten voor wat het is en niks bedenken, maar gewoon beginnen en kijken waar het naartoe leidt. Hier kunnen soms leuke dingen uit ontstaan. Teken bijvoorbeeld een paar vormen op papier en maak daar iets leuks van.

Photo by Tim Arterbury on Unsplash

Even niet creatief doen

Als deze twee dingen niks doen voor je inspiratie, doe dan even helemaal niks creatiefs. Een van de beste manieren om je inspiratie terug te krijgen is door iets compleet anders te gaan doen. Kijk je favoriete serie of film op Netflix, lees een goed boek of maak een puzzel. Het is leuk tijdverdrijf en wie weet, misschien schiet je ineens iets te binnen wat je wilt maken!

Photo by Sincerely Media on Unsplash

De natuur in

Als je op het moment in staat bent om de natuur in te gaan, doe dat dan (houd natuurlijk wel 1,5 meter afstand van anderen). In de natuur kun je heerlijk je hoofd leegmaken, genieten van het weer en de mooie kleuren en geuren om je heen. Je kunt even compleet ontspannen en alles laten voor wat het is en vooral even uit de actualiteiten stappen. Het kan je inspiratie geven en doet het dat niet, ben je er in ieder geval even uit geweest en heb je heel eventjes alles om je heen op pauze kunnen zetten. 

Photo by Lindsey Sanders

Wat doe jij in deze tijd om te ontspannen en weer inspiratie op te doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *