Welkom op onze blog! Je kent ons misschien al als webshop, maar vanaf vandaag breiden wij dit uit met een blog. Voordat we van start gaan met artikelen over trends, culturen, landen, sieraden en nog meer zaken die ons en jullie bezighouden, willen wij ons aan jullie voorstellen. Op onze over ons pagina kun je al iets over ons lezen, maar in deze blog gaan we nog meer op de details in.

 1. Geboortejaar en plaats

  Lindsey: Ik ben geboren in 1990 in Haarlem.

  Gwenda: Ik ben in 1985 geboren ook in Haarlem.

 1. Wat je favoriete kleur?

  L: Mijn favoriete kleur is roze, maar ook blauw en geel word ik ook erg blij van. Zolang de kleur vrolijk is, vind ik het prima.

  G: Mijn favoriete kleur is paars. Rood, blauw en groen vind ik ook mooie kleuren.

 1. Hoe lang ben je?

  L: 1 meter 78 ongeveer.

  G: 1 meter 64.

 1. Katten of honden?

  L: Hmm lastig. We hebben een kat en die is heel lief, maar sommige honden vind ik ook wel erg leuk.

  G: Voor mij is de keuze vrij makkelijk. Ik heb meer met katten dan met honden. Hoewel er wel wat leuke honden zijn zal ik zelf niet snel een hond nemen.

 1. Welke plaatsen in de wereld heb je al gezien?

  L: Ik ben nu een aantal keren in Portugal geweest, erg mooi land. Verder met name steden, zoals Berlijn, Parijs en mijn persoonlijke favoriet Londen. Qua buitenland is dat het eigenlijk wel, maar in Nederland ben ik op heel veel plekken geweest met vakantie. Ons eigen landje ken ik inmiddels erg goed 😉 .

  G: Nederland ken ik heel goed en nu is Europa aan de beurt. Zo ben ik in Portugal, Spanje, Engeland, Frankrijk, België en Duitsland geweest.

 

Duitsland, Frankrijk, Engeland, wij bij een waterval 😉 en Portugal

 

 1. Wat is je droombestemming voor een vakantie?

  L: Er is erg veel van de wereld dat ik graag een keer wil zien. Australië staat al een hele tijd zeer hoog op mijn lijstje. Maar als ik op dit moment uit alle bestemmingen ter wereld zou mogen kiezen, zou ik voor Californië gaan. Het lijkt me geweldig om die stranden te bezoeken en te genieten van de relaxte sfeer daar, de prachtige natuur en natuurlijk het mooie weer.

  G: Mijn droombestemming is een lastige. Er is zoveel moois te zien. Ik ben vooral benieuwd naar de Verenigde Staten. Dat land is zo groot waardoor er veel diversiteit is in de steden en het soort natuur in de verschillende staten. In Europa wil ik graag nog naar Scandinavië en Italië.

 1. Wat heb je gestudeerd?

  L: Ik heb journalistiek gestudeerd, dus ik heb erg veel zin om aan de slag te gaan met onze blog!

  G: Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs en dan met name gericht op management en ontwikkelingen in de toeristische sector.

 1. Wat is je favoriete dier?

  L: Pinguïns! Dol op die beesten. Ik vind dieren sowieso erg leuk, maar pinguïns zijn echt mijn favoriet.

  G: Oeh lastig er zijn veel dieren die ik leuk vind. Rode panda, stokstaartjes en de grote katachtigen zoals tijgers, luipaarden, panters en cheeta’s.Stuk voor stuk allemaal prachtige beesten. Ik kan er dan ook niet tussen kiezen.

 

Onze favoriete dieren v.l.n.r. tijger, pinguïn, leeuw, luipaard en stokstaartje

 

 1. Thee of koffie?

  L: Thee. Zwarte koffie lust ik eigenlijk niet, tenzij er zoveel andere smaken doorheen gaan dat je de koffie eigenlijk niet meer proeft 😉 .

  G: Dan ga ik voor thee.

 1. Wat is je favoriete eten?

  L: Dat is een lastige. Er moet sowieso vlees bijzitten, want ik ben een gigantische carnivoor. Als ik er maar 1 mag kiezen dan is dat een wedstrijd tussen spareribs en pulled pork. Erg lastig. Maar aan de andere kant ben ik ook een zoetekauw, dus chocolade en cakes kunnen hier ook niet wegblijven 😉 .

  G: De Italiaanse keuken. Pasta, pizza, gnocchi en dan heb ik het nog niet gehad over de zoetigheden. Heerlijk eten vind ik dat.

 1. Welke sport doe je / heb je gedaan?

  L: Ik heb aan volleybal gedaan en aan tennis. Op het moment sport ik niet zo veel, maar het is wel de bedoeling dat daar verandering in gaat komen.

  G: Ik heb zwemmen, turnen, atletiek en volleybal gedaan. De laatste 3 heb ik allemaal in wedstrijdverband ook gedaan. Op het moment doe ik af en toe yoga oefeningen, maar wil graag weer aan de slag met iets zoals ik al gedaan heb. Het liefst denk ik toch iets met atletiek.

 

Onze sporten. Boven atletiek, onder tennis

 

 1. Wat is je favoriete boek?

  L: Nog zo’n lastige vraag. Ik lees best veel en vind het erg moeilijk om maar 1 boek uit te kiezen. In ieder geval het liefst een Engelstalig boek, want die lees ik het meest. Op dit moment lees ik de Game of Thrones boeken, dus die zijn op dit moment mijn favoriet.

  G: Dat is een lastige. Memoirs of a Geisha is 1 van de boeken die ik erg goed vind.

 1. Wat is je favoriete film?

  L: Grease, Footloose, Dirty Dancing, Lord of the Rings, James Bond, Hunger Games. Ik weet het dat is er niet 1, maar tussen deze kan ik echt niet kiezen.

  G: Sleepless in Seattle, The Virgin Suicides, Flashdance, Inception en James Bond.

 1. Hoeveel talen spreek je?

  L: Nederlands natuurlijk 😉 en Engels. Daarnaast heb ik op de middelbare school examen gedaan in Frans en Duits, maar dat is toch wel een beetje weggezakt. En dan ben ik nu bezig om Spaans en Italiaans te leren.

  G: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans. Ben nu bezig met Italiaans en Zweeds.

 1. Wat zijn je favoriete series?

  L: Friends, ik heb alle afleveringen inmiddels zo’n 20 keer gezien, maar het verveelt nog steeds niet. Gilmore Girls vind ik ook erg leuk. En van de huidige series vind ik The 100, Arrow, Orphan Black en Designated Survivor erg leuk!

  G: Ally McBeal en Charmed van vroegere series. Op dit moment vind ik The 100, Orphan Black, Sense 8, Fargo en The Get Down erg leuk.

 1. Wie zijn je favoriete artiesten?

  L: In ieder geval artiesten uit de country hoek, ben echt een country meisje. In de jaren 90 begon het met Ilse DeLange en daar zijn inmiddels behoorlijk wat country artiesten bijgekomen zoals Taylor Swift (ook al is zij nu toch pop, ook leuk 😉 ), Carrie Underwood, Miranda Lambert, Little Big Town en Lady Antebellum. Maar country is niet het enige genre wat ik leuk vind hoor. Bastille, Selena Gomez, The Killers, Snow Patrol, Muse en nog wel meer namen. Het gaat bij mij veel kanten op met muziek 😉 .

  G: Mijn smaak is vrij breed. Zo vind ik metal/rock fijn om naar te luisteren. De bands waar ik dan naar luister zijn Lacuna Coil, Nightwish, Alter Bridge, Muse. Mijn favoriete zangeres is Tori Amos. Country luister ik ook naar en dan zijn mijn favorieten Miranda Lambert, Shania Twain, Lady Antebellum, Little Big Town. En dan luister ik nog naar artiesten die vaak als indie gezien worden zoals HAIM, Lana del Rey, Blue October, Russian Red, Broods, Zella Day en Amos Lee.

 1. Wat is je favoriete seizoen?

  L: De zomer! Als het zonnetje schijnt en de temperatuur boven de 20 graden stijgt, ben ik tevreden. Ik ben niet gemaakt voor regen, kou en sneeuw 😉 .

  G: Het winterseizoen vind ik mooi als het gesneeuwd heeft. Het kan er dan prachtig uitzien. Helaas is het hier vaak modderig en regenachtig wat ik minder fijn vind. De zomer vind ik persoonlijk een fijn seizoen vanwege de zon en de hele sfeer van het seizoen. Alleen als het ver boven de 30 graden komt haak ik af 😉 .

Favoriete seizoenen. Boven zomer, onder winter

Hopelijk hebben jullie nu een beter beeld van wie wij zijn. Willen jullie nog meer van ons weten, laat je vragen dan hieronder achter in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *