Iets waar wij vaak vragen over krijgen, is het materiaal wat wij gebruiken en dan met name het DQ metaal. Wat is het en waarom gebruiken wij dat?

Nikkelvrij

DQ metaal is een metaalsoort dat nikkelvrij is. Hierdoor zijn onze sieraden voor veel mensen draagbaar. Dat is iets wat wij al van het begin af aan erg belangrijk vinden. DanRox accessories staat onder andere voor individualiteit en dat iedereen gelijk is. Daarom vonden wij ook dat iedereen de mogelijk moet kunnen hebben om onze sieraden te dragen. Nikkelvrije sieraden zijn hiervoor een goede start. Daarom zijn wij ook gelijk op zoek gegaan naar een metaalsoort dat nikkelvrij was en zo zijn wij bij DQ metaal uitgekomen.

Designer Quality

De afkorting DQ (designer quality) is een soort keurmerk geworden, waarmee het verschil in kwaliteit duidelijk wordt gemaakt.  DQ staat voor een hoogstaande Europese kwaliteit. Naast dat nikkelvrij een groot voordeel is van DQ metaal, vinden wij het erg fijn dat het in verschillende platings te krijgen is. Een plating is de kleur die er aan het metaal is gegeven. Wij maken zelf gebruik van antiek zilver en rosé goud, maar het is bijvoorbeeld ook verkrijgbaar in brons, goud en koper.

Onderhoud

Sommige zilverkleurige sieraden kunnen op een gegeven moment gaan verkleuren of dof worden, net als bij echt zilver. Met een zilverpoetsdoek kun je dit zo weer oppoetsen. Nog meer tips om onze sieraden zo lang mogelijk mooi te houden, kun je op onze webshop vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *