Als geboren Haarlemmers is het strand een van onze favoriete plekken op de wereld. Een dagje uitwaaien maakt alles weer goed. Vroeger kwamen we er regelmatig en nu we aan de andere kant van het land wonen iets minder vaak, maar het is nog steeds ons nummer 1 uitje. Gewoon lekker over het strand lopen, met goed weer door de branding is een van de beste dingen die je kunt doen. Alles laten voor wat het is en genieten van die zeelucht en het zand onder je voeten. Voor ons is het altijd een plek geweest om je hoofd leeg te maken en gewoon heerlijk te ontspannen en ook de perfecte plek om nieuwe inspiratie op te doen.

All seasons

Voor veel mensen is het strand een uitje voor in de zomer, als het warm is en de zon goed schijnt. De stranden liggen dan vol met bakkende mensen en gezelligheid. Wij zijn meer van de andere momenten. In de winter als er nauwelijks iemand op het strand loopt, in de herfst als het lekker stormt en de zee wild tekeer gaat of in de lente en zomer als de temperatuur wat lager is, dat zijn de momenten dat wij er graag rondlopen. Gewoon uitkijken over de zee, schelpen zoeken en meeuwen kijken, dat zijn de dingen die wij graag doen op het strand.  

Duinen

Het is niet alleen het strand waar wij blijven. De duinen vormen een prachtig natuurgebied in Nederland en onze kuststreek is ook weer anders dan die in andere landen. In de duinen zijn veel verschillende soorten dieren en planten te vinden. Er groeit en bloeit van alles en het is een mooie plek om gewoon door heen te lopen of fietsen. Het lijkt er elke keer weer anders uit te zien. 

Van de wadden tot aan zeeland

Nederland heeft een lange kuststrook waardoor we er ook veel naartoe kunnen. Voor ons is de kust rondom Haarlem natuurlijk een gebied waar we veel komen, maar de eilanden trekken ons ook erg. Texel heeft bijvoorbeeld mooie stranden met veel activiteit en de duinen zijn niet alleen de typische zandduinen, maar hebben er ook bossen achter liggen. Alle eilanden kennen mooie natuurgebieden waar veel flora en fauna te ontdekken is, zoals de Slufter op Texel of de Boschplaat op Terschelling. 

De kust heeft veel te bieden op het gebied van natuur en ontspanning en wij kunnen dan ook niet wachten tot ons volgende tripje naar het strand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *